آیا می دانستید سالانه نزدیک به 15 میلیون نفر در جهان از گرسنگی می میرند؟ آیا می دانستید اسلام گرایان در سومالی به خاطر قدرت، از کمکرسانی به قحطی زدگان و گرسنگان در آنجا ممانعت میکنند؟ هنوز فکر میکنید رخ دادن این اتفاقات به خاطر حکمت خدا است؟ یا فکر میکنید بعضی از این دندانهایی که خدا داده است لیاقت نان ندارند؟ نمیدانم خدایی هست یا نه، اما اگر باشد، یقینا «نانوا» نیست. دندانهای یک کودک، به مانند سایر اعضای بدنش، تنها و تنها در اثر تولید مثل والدینش ایجاد میشوند. اگر باور ندارید، واژه « hunger » را در گوگل برای یافتن تصاویر جستجو کنید تا تصاویری در مورد ناتوانی خدای «نانوا»را در نان دادن به دندانهای گرسنه ببینید.
پ ن:
این روزها قحطی سومالی را فراگرفته است. مرگ بی امان آدمها را درو میکند. اگر کمکی از دست ما بر میآید دریغ نکنیم. همین الان که بسیاری در حال دعا خواندن به درگاه خدای روزی رسان هستند، کسانی در سومالی در حال جان دادن از گرسنگی هستند.
تا آخوند و خاخام و کشیش و این زالو ها هستند مردم دنیا روی آرامش را نخواهند دید.
به نظر من این سئوال شما ، بر خلاف سایر مطالبتان خیلی سطحی است. منظور شما چیه؟ یعنی خدا خودش باید بیاد و اینها را غذا بده؟ و براشون سفره بیندازه؟ همه ما می دانیم که این مشکلات ریشه در یک سری عوامل کاملا مشخص است : سیاستهای نادرست اداره یک کشور ، جنگ ، فقر فرهنگی و …
بله ، من هم می توانم 10 تا بچه پس بیندازم و بگویم خدایا تو که دندان دادی ، پس نان اینها را هم بده!
این درست که مشکل قحطی و کم آبی وجود دارد ولی ربط دادن همه مشکلات به خدا ، روی دیگر سکه ای است که احمدی نژاد در آن همه کارها را به امام زمان ربط می دهد
ربطی به فارسی و عربی ندارد دوست عزیز. مبنای مقایسه بار مفهومی کلمات است. کلمات و زبان، ابزار بیان مفاهیم هستند. تعجیل در قالب دعا یا در قالب عمل به هر حال تعجیل است. معنای آن جلو افتادن کاری است. وقوع اتفاقی قبل از موعد مقرر! کسانی که در خواست میکنند در ظهور منجیشان عجله به کار برده شود، دقیقا به این معنی است که میگویند: «خوب است که زودتر بیاید» زودتر از چه؟ زودتر از زمانی که باید بیاید! یا زودتر از زمانی که میاید. به هرحال در هرصورت این دعا، درخواست از خداوندشان است که کاری را جلو بیندازد. همین یعنی خدایا عجله کن. آن ضرب المثل هم میگوید عجله کردن خوب نیست. امری شیطانی است. که همین ریشه عربی اش را به ما یاد آوری میکند. شیطان واژه ای عربی است نه فارسی. عجله هم عربی است. آن ضرب المثل هم ریشه در توصیه های دینی دارد. بنابر این توجیهاتی که آورده شد موضوعیت ندارند.
البته نیازی به این تفاسیر نیست. چون ما عادت کرده ایم که با تفسیر سرمان را کلاه بگذارند، همیشه از پیچیده کردن و ابهام آلوده نگاه کردن به مسائل لذت میبریم. اینجا مسئله بسیار ساده است. در حد دوم ابتدایی هم نیست. عجله کار بدی است؟ پس نباید بخواهیم که خدا آن را انجام دهد. حال اسمش دعا است اسمش هرچیزی که هست. خدایی که عجله کند هم حتما کار بدی می کند. به همین سادگی است. ما هنوز در بیان موارد بچه گانه مانده ایم. دلیل اصلی آن هم عادت به تفاسیر پیچیده و گول خوردن و زندگی در جوار مغالطات است.